text | voice | design

RUIMTEVAART

U komt op deze site het thema ruimtevaart diverse malen tegen. Luc van den Abeelen houdt zich dan ook al
bijna 40 jaar met de ruimte bezig. Hij woonde diverse lanceringen op Amerikaanse en Russische lanceerbases bij en bezocht talloze tentoonstellingen en congressen. Sinds de jaren '80 publiceert hij ook en ontwerpt en produceert space patches, onder andere voor de ruimtevluchten van André Kuipers. 
Ook illustreerde Luc een boekje geschreven door onze Nederlandse astronaut, publiceerde een boek over de historie van het geplande Europese ruimtevliegtuig Hermes en levert al meer dan 20 jaar actueel commentaar op ontwikkelingen in de ruimtevaart voor BNR Nieuwsradio.

Viridis

 

Astronaut André Kuipers nam het door hem geschreven en door Luc ontworpen en geïllustreerde boekje 'Viridis' mee aan boord tijdens zijn ruimtevlucht. 


Hermes


In 2016 publiceerde Luc het boek 'Spaceplane Hermes, Europe's dream of independent manned spaceflight', de eerste studie over de geschiedenis van wat een Europees ruimteveer had moeten worden.
Dit boek werd in 2017 door het Franse Instituut voor Ruimtevaarthistorie (IFHE) onderscheiden met de Prix Robert Aubiniere.


BNR Nieuwsradio


Al meer dan 20 jaar is Luc te horen bij BNR Nieuwsradio als ruimtevaart-deskundige. Beluister via onderstaande links enkele recente bijdragen.


Spreker


Luc is te boeken als spreker via V.I.P. Fabriek voor lezingen over alles wat met ruimtevaart te maken heeft. Voor een inspirerend verhaal als ondersteuning van uw evenement, congres of feestelijke bijeenkomst. Ook voor scholen!